Στις “Γλυκές Φατσούλες” φροντίζουμε ώστε να προσφέρουμε στο παιδί τα ερεθίσματα εκείνα που θα του επιτρέψουν να αναπτύξει την προσωπικότητά του, εφοδιάζοντάς το παράλληλα με γνώσεις και αρχές που θα το συνοδεύουν για μια ζωή.
Oι “Γλυκές Φατσούλες” γεννήθηκαν το 1993 από την ανάγκη μου να δημιουργήσω ένα χώρο ζεστό, όμορφο και λειτουργικό, ο οποίος θα περιβάλλει το παιδί, σε κάθε του βήμα, με αγάπη, φροντίδα και εξατομικευμένη προσοχή στις ανάγκες του.
Από την αρχή της λειτουργίας μας, φιλοδοξία δική μου και όλων των συνεργατών είναι να εξασφαλίσουμε στους μαθητές μας ένα περιβάλλον που θα τους προσφέρει αγάπη, κατανόηση, αναγνώριση, καθώς και τα ερεθίσματα εκείνα που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά τους. Στόχος μας είναι το σχολείο να αποτελεί ένα χώρο όπου γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται αρμονικά, συμπληρώνοντας ο ένας το έργο του άλλου και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στο παιδί να αναπτυχθεί σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.
Έχοντας βαθιά γνώση του αντικειμένου, πολυετή εμπειρία, αλλά και επίγνωση του καθοριστικού ρόλου μας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των παιδιών, φροντίζουμε να είμαστε διαρκώς δίπλα στον κάθε γονιό, καλλιεργώντας μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αγάπης και σεβασμού. Αυτή ακριβώς η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας, άλλωστε, είναι αυτή που μας εμπνέει σταθερά και μας δίνει το κίνητρο να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για διαρκή βελτίωση, ελπίζοντας ότι οι αναμνήσεις από το πρώτο σας σχολείο θα σας συντροφεύουν γλυκά για μια ζωή…Το Νέο Φάληρο είναι συνοικία του Πειραιά στην αρχή της περιοχής του Φαληρικού όρμου. Υπάρχουν πηγές οι οποίες τεκμηριώνουν την ύπαρξη αρχαίας συνοικίας με το όνομα Εχελίδες.[1] Τα όριά της ξεκινούν από τον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και τελειώνουν στον Κηφισό ποταμό ενώ συνορεύει ανατολικά με το δήμο Μοσχάτου, βόρεια με τον δήμο Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ενώ προς δυσμάς αποτελεί συνέχεια του Πειραιά.
Η συνοικία του Νέου Φαλήρου άρχισε να δημιουργείται κατά τη δεκαετία του 1850-1860. Πρώτος οικιστής του Νέου Φαλήρου φέρεται να ήταν ο Γιαννόπουλος, του οποίου η οικία βρισκόταν στο οικόπεδο όπου μετέπειτα οικοδομήθηκε το Ξενοδοχείο «Ακταίον» και σήμερα υφίσταται συγκρότημα πολυκατοικιών και το νοσοκομείο Metropolitan.
Το προάστιο του Νέου Φαλήρου τότε γνώρισε μια ραγδαία ανάπτυξη και καθιερώθηκε ως κοσμικό σημείο αναφοράς για «καλή κοινωνία» της Αθήνας και του Πειραιά αλλά και για πλήθος επισκεπτών και τουριστών. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, θεάματα, χοροί, πολιτιστικά δρώμενα και πλήθος άλλων εκδηλώσεων λάμβαναν χώρα στο δημοφιλές προάστιο, το οποίο προτιμούσαν για τη διαμονή τους γνωστοί πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες, πρέσβεις, πλούσιοι αστοί, βιομήχανοι και πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.
Από τα τέλη του 19ου αιώνα, στη λεγόμενη βιομηχανική ζώνη του Νέου Φαλήρου, πλησίον της λεωφόρου Αθηνών-Πειραιώς, αναπτύχθηκαν βιομηχανίες και βιοτεχνίες.
Το Νέο Φάληρο συνδέεται με την Αθήνα και τον Πειραιά με όλα τα οδικά μέσα συγκοινωνίας, καθώς και με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ενώ αποτελεί αφετηρία των γραμμών του σύγχρονου τραμ. Το άλλοτε παλαιό μέγα ποδηλατοδρόμιο, που είχε ανεγερθεί για να χρησιμοποιηθεί στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, μετατράπηκε το 1964 σε στάδιο και μετονομάστηκε σε Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Το 2003 το Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατεδαφίστηκε και ανεγέρθηκε στην θέση του το νέο στάδιο με το αυτό όνομα το οποίο εντάχθηκε στους αγωνιστικούς χώρους των ολυμπιακών αγώνων του 2004 και χρησιμοποιήθηκε ως στάδιο ποδοσφαίρου
ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ.
Νηπιαγωγείο Παιδικός Βρεφικός Σταθμός. Το σχολείο μας εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων: ΑΛΙΜΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΒΟΥΛΑ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΑΜΦΙΘΕΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΔΑΦΝΗ, ΥΜΗΤΤΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΚΟΥΚΑΚΙ.